Tatvan İlçe Müftülüğü, köylerde yürütülen hizmetleri yerinde görmek, din görevlilerine moral ve motivasyon sağlamak, çocuklar ve gençlerle buluşmak amacıyla köy ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Eğritaş Köyü Top Mezrası'nı ziyaret eden İlçe Müftüsü Zahit Demirel, köydeki gençler ve çocuklarla bir araya geldi.

Gençlerle bir süre sohbet eden Müftü Demirel, "Sizler, bu toplumun geleceğinin emanetçilerisiniz. Çağın gerektirdiği tüm donanımları kazanmaya çalışın. Şunu da unutmayın; gençlerin ve gençliğin ihyası ancak yüce dinimiz İslam’ın üstün ahlakı ile mümkün olacaktır." dedi.

İlçe Müftüsü Demirel, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Diyanet Gençlik Halkaları

Öte yandan Tatvan İlçe Müftülüğü, "Gençlik Halkaları" oluşturarak gençlerle bir araya geliyor.

Proje ile din görevlileri ve gençlerin cami veya Kur’an kurslarında bir araya gelmeleri hedefleniyor.

Proje kapsamında Tatvan Merkez Kur’an Kursu'nda düzenlenen programda gençlerle buluşan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) gençlere büyük değer verdiğini belirterek, "Milletimizin en büyük gücü, dinamik ve genç neslidir. Milletlerin yarınlarının teminatı hiç şüphesiz gençliğidir. Peygamberimiz, gençlere büyük değer vermiştir. Onlara her zaman sevgi, şefkat ve merhametle davranmıştır. Allah Resulü, gençlere örnek hayatı ile rol model olmuştur. İslam’ı gençlerle yeryüzüne yaymıştır." diye konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan