Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında, eğitimde de çok ciddi yatırım ve çalışmalara imza atan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için ’Gönül Kütüphanemiz’ projesini başlattı.

Proje kapsamında TDV Kocaeli Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları ile gönüllüleri, kardeş il olarak belirledikleri Bitlis ilinde kütüphane açmak için kermes düzenledi. 

Kermesten elde edilen gelirler ile alınan 244 adet kitap ve kütüphane malzemeleri TDV Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi tarafından Bitlis TOKİ Ortaokuluna teslim edilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesine gönderildi.

Teslim alınan malzemeler ile Bitlis TOKİ Ortaokulunda yapılan kütüphane, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz tarafından açıldı.

Açılışta konuşan Müftü Geylani, kitapları okul idaresine teslim ettiklerini belirterek okula yakışır şekilde güzel bir kütüphane olduğunu ifade etti.

Kütüphanenin açılmasına vesile olan Türkiye Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları ile gönüllülerine teşekkür eden Müftü Geylani, “ Açılışını yaptığımız gönül kütüphanemizin öğrencilerimize ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan