Genç İlçe Müftülüğüne bağlı Tarlabaşı Mahalle Camii'nde imam hatip olarak görev yapan Ahmet Çelik, camiye gelen ilk ve ortaokul öğrencilerine ders veriyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat bölümlerinden mezun olan 28 yaşındaki Çelik, ilk atandığı görev yeri olan Genç İlçesi Tarlabaşı Köyü’nde öğrencilere hem Kur’an-ı Kerim hem de matematik dersleri vererek gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Camide sürdürülen derslere dair açıklamalarda bulunan İmam Hatip Çelik, "Camimizde kardeşlerimizle beraber Kur’an dersleri yapıyoruz. Bununla beraber okul derslerinde de elimizden geldiğince onlara yardımcı oluyoruz. Çünkü hem dini hem de fenni ilimlerin beraber olması tüm memleketler, devletler için çok önemlidir." dedi.

Boş zamanlarında kitap yazdı

Üniversite yıllarında yazmayı hedeflediği "Matematik Ne Söyler?" adlı kitabını, göreve başladıktan sonra arta kalan zamanlarda tamamladığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"2017’de göreve başladım. Yaklaşık 3 yıldır burada görev yapıyorum. Okul yıllarımda ders aralarında hep arkadaşlarımın sorularını çözerek onlara da ders anlatıyordum. Böyle bir isteğim de vardı. Göreve başlamam vesile oldu, boş zamanlarımda kitap yazma üzerine çalışmalar yaptım. Amacım sadece kitap basmak değildi, insanlara faydalı olmayı hedefledim. Buraya yerleştikten yaklaşık bir yıl sonra kitabı tamamladım. Alanında uzman hocalarımıza okutturduk, son halini verdikten sonra basımı tamamlandı ve bu halini aldı. Şu anda da kitapçılarda ve internet sitelerinde bulunabiliyor."

- 10 üzeri “n” hayat formülümüz olmalıdır

Çelik, "Kitap içerisinde üslü sayılarla ilgili benim keşfettiğim bir formül de var. Patentini almadım ama öncüsü olduğumu söyleyebilirim. Üslü sayılar; adından da belli olduğu gibi üst üste yazılabilen en az iki sayıdan oluşan bir gösterimdir. Sayı üzerindeki 'n' harfi yani niyet olarak belirttim, niyet ne kadar çok olursa mükafatı da o kadar çok olur yani o şekilde çarpımını yapabiliriz." diye konuştu.

Köy halkı ile iletişimini güçlendirmek için Zazaca öğrenen din görevlisi Çelik, vatandaşların da takdirini aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan