İlçe müftüleri, Müftülük personelimiz ve tüm din görevlileri ile Kur’an Kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

TDV Bingöl Şube Sorumlusunun Vakfın çalışmaları hakkında bilgi vermesinin ardından İl Müftüsü Muharrem Genç, toplantının açış ve selamlama konuşmasını yaptı.

Müftü Genç, “Bingöl, 2018 yılı vekâletle kurban bağışı kampanyasında ülke genelinde otuz altıncı sırada yer aldı. Bu yıl inşallah hedefimiz bin hisse kurban bağışı almak. Çalışmalarından dolayı tüm din görevlilerimize ve katkı ve güvenlerinden dolayı kurban bağışında bulunan Bingöl halkına teşekkür ediyorum.”

İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından icra edilen ilahi dinletisinden sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetler Daire Başkanı Hacı Bayram Gür ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığının 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini belirterek vekâleten kurban programının amacı, kurban satın alınması, vekâleten kurban programında ortak çalışılan kurumlar, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

2018 yılında 430 bin hisse olarak gerçekleştirilen kurban bağışı sayısının, bu yıl en az 500 bin hisse olarak hedeflendiğini belirten Gür, "Bağışlayacağımız kurbanlarla gönül coğrafyamızda kurban sevincini ve neşesini birlikte yaşayacağız inşallah." dedi.

Daire Başkanı Gür, vekâletle kurban bağış bedelinin 2019 yılında yurtiçinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak kampanyanın 10 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin il ve ilçe müftülüklerine, Türkiye Diyanet Vakfı il ve ilçe şubelerine, ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca bagis.tdv.org adresinden ve TDV Mobil Bağış uygulaması üzerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan