Bingöl Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi. 

Bingöl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Muharrem Genç, “İslam toprakları, bu ümmetin çocukları dünyanın neresinde olursa olsun her yönden ciddi bir saldırı altındadır. Ülkemiz, insanımız, kadınımız, erkeklerimiz ve çocuklarımız saldırı altındadır.  Bu toprağın, bu ümmetin, bu medeniyetin saldırı altında olmasının yegâne sebebi; Hz. Muhammed’in, Abdulmuttalip’in davasının onun ümmetinin çocuklarının 15 asırdır kurduğu rüya medeniyetin alternatif bir medeniyet oluşudur.” ifadesini kullandı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur ise, “Çanakkale’de ecdadımız doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyi ile birlik olup omuz omuza vererek düşmana geçit vermemiştir.” dedi.

Program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104'üncü yıl dönümü münasebetiyle lise öğrencileri arasında düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan