Bingöl İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Merkez-Taşra Buluşması" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, "Merkez ve taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamıza ve Daire Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Bingöl’de hizmet etmeye devam ediyoruz." dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Biz, insanları Allah’ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. İçinde iman kırıntısı olan düşmüş insanları Allah ile dini mübini İslam ile buluşturacağız. Kur’an-ı Kerim’i anlayarak ve anlatarak okuyunuz. Kur’an uyutmak için bir kitap değil uyandırmak için bir kitaptır. Her birimiz birer davetçiyiz. Vatandaşlarımızı Başkanlığımızın yayınları, televizyon kanalı ve radyoları ile tanıştırmalıyız." dedi. 

İşliyen, "Hiç kimsenin ırkına, siyasi görüşüne, inancına bakmaksızın insanlık için hizmet etmeliyiz. Süfli işlerin peşinden koşarak ulvi davadan fire vermeyelim. Ulaşmadığımız tek bir insan kalmayıncaya kadar içimizdeki tebliğ ateşi sönmesin. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun ve Rabbimizin karşısına mazeretsiz çıkmayalım. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Bu yolları karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan