Başkanlık tarafından daha önce sms yoluyla atılan mesaj ve bildirimler artık DİBBYS Mobil uygulamasına yeni eklenen “Bildirimlerim” modülü üzerinden gönderilecek.

SMS masrafı sıfıra inecek

Başkanlık tarafından hizmete sunulan uygulamayla sms masraflarının sıfıra indirilmesi hedefleniyor. Önemli duyuruların Başkanlık sunucuları üzerinden güvenli bir şekilde kullanıcılara ulaştırılacağı sistem hem web hem de mobil uygulama tabanlı çalışıyor. Uygulamayı mobil cihazlarına indiren kullanıcıların bir defaya mahsus DİBBYS kullanıcı adı ve şifresini girmesi yeterli olacak.

İdareciler unutulmadı, Ajanda Modülü de geliştirildi

DİBBYS Mobil uygulamasındaki Ajanda modülü; özellikle Başkanlık merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında yönetici olarak görev yapanlara, randevu ve toplantılarını takip etme, bunların dökümünü alabilme, randevu ve toplantıları kaydetmek için bir başka personele yetki verme, diğer birimlerin etkinliklerini görebilme gibi özellikler sunuyor. https://ajanda.diyanet.gov.tr adresinden web tabanlı olarak da hizmet veren uygulama, idarecilerin geçmişe yönelik toplantı ve aktiviteleriyle ilgili kayıtlarına kolayca ulaşma imkânını da sağlıyor.

Uygulama nasıl yükleniyor

Uygulamayı akıllı telefonlarına kurmamış olan personel aşağıdaki yönergeleri izleyerek kurulum yapabilecek.

1. Bilgisayardan https://dibbys.diyanet.gov.tr sayfasına giriş yapılır ve sol üstte yer alan Mobil Uygulamalar menüsüne tıklanır.

2. Gelen ekrandan, uygulamanın hangi mobil işletim sistemine yüklenmek istendiği seçilir.

3. Açılan ekranda yer alan QR kod cep telefonlarının kamerasına okutulur.

4. Bu şekilde cep telefonunda kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra bir kereye mahsus olarak kurumsal kullanıcı adı ve şifre yazılır ve giriş yapılır.

Uygulamayı daha önce yükleyip güncelleme sonrası sorun yaşayanların, uygulamayı silip yukarıdaki adımları izleyerek tekrar kurulum yaptıklarında hiçbir sorun yaşamayacakları belirtildi.

Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından Diyanet Haber'e yapılan açıklamada, uygulamayı ne kadar çok sayıda personel mobil cihazlarına yüklerse kurumun SMS masraflarının o kadar azalacağı ifade edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan