İl Müftülüğünce düzenlenen çeşitli programlara katılmak üzere Bayburt’a gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans verdi.

Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi’nde bayanlara yönelik düzenlenen konferans, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun açış ve selamlama konuşmasının ardından Belgin Konarılı “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını verdi.

Aile olma bilincine vurgu yapan Konarılı şunları söyledi:

“Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına dağılmış mümin kardeşlerimizle biz bir aileyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak merkez,  taşra ve yurt dışı teşkilatıyla, ülkemizin ve dünyanın dört bucağında hizmet veren yüz bini aşkın personelimizle biz bir aileyiz. Aynı şehri, aynı mahalleyi, aynı apartmanı ve daha birçok ortamı paylaştığımız insanlarla biz bir aileyiz.

Sahih dinî bilgiden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, ilim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahip, toplum nezdindeki itibarının, nüfuzunun, değerinin ve sorumluluğunun farkında olan bir aileyiz. Kolektif bir şuurla ve engin bir yürekle hizmet eden, ümmeti kucaklayan, birleştiren,  bütünleyen ve huzura davet eden; ehliyet, liyakat, sadakat ve merhametten ödün vermeyen bir aileyiz.”

Afganlar kocaman Rus ordusuna karşı büyük başarılar elde etmelerine rağmen kendi içlerinde aile olma bilincini diri tutamadıkları, çeşitli meşreplere ve etnik gruplara ayrıldıkları için yıllardır çatışmalarla, iç savaşlarla imtihan oluyorlar. Bir zamanlar dini istismarlarla karşımıza çıkan FETÖ terör örgütü kardeşliğimize ve milli birliğimize kastetmiştir. İnsanları çeşitli meşreplere ayırmak sureti ile hem dini duygularımızı istismar etmiş hem de birlik ve beraberliğimizi hedef almıştır. Bizler şuurlu bir mümin olarak sahih dini bilgiden aldığımız referansla böyle tehlikelere karşı uyanık olmalıyız.”

Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, Bayburt programı kapsamında Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Eğitim ve Aile” konulu konferans verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan