İşgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla il ve ilçe müftülüklerince açılan hayır kermesleri sürüyor.

Adıyaman

Gölbaşı İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gölbaşı Şubesince Filistine destek için kermes düzenlendi.

Adıyaman Kermes Filistin 11

İhlas Camii bahçesinde kurulan kermes, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Süleyman Melikoğlu'nun duası ile açıldı.

Adıyaman Kermes Filistin 22

Gönüllülerin hazırladığı yiyeceklerin Filistin için satışa sunulduğu kermesin açılışına Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, kurum amirleri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Bayburt

Bayburt’ta ise 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli akranlarına bağışladı.

Bayburt Kumbara Filistin 11

Kur'an kursu öğreticileri Gülsüm Özkan ve Ayşe Şimşek rehberliğinde İl Müftülüğüne gelen minikler, harçlıklarını Filistin’e gönderilmek üzere İl Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın’a teslim ettiler. TDV Bayburt Şubesi adına bağışları kabul eden  Fatma Tuba Altın minik öğrencilere teşekkür etti.

Minik öğrencilerin bu örnek davranışlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftü Vekili Abdullah Aksoy da öğrencilere teşekkür ederek böyle güzel davranışların kazandırılmasında emeği geçen aileleri ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti.

Bitlis

Bitlis İl Müftülüğü ve TDV Bitlis Şubesi tarafından Ersan Merkez Camii avlusunda Filistin yararına kermes düzenlendi.

Bitlis Kermes 33

Dualar eşliğinde açılışı yapılan kermeste, din görevlileri ve kursiyerlerin hazırladıkları ev yemeklerinden, el işlemelerine kadar bir çok ürün satışa sunuldu. Kermesi ziyaret eden Vali Erol Karaömeroğlu da yapılan bu anlamlı etkinlik için emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Bitlis Kermes 11

İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, "Filistin’de, Gazze’de İşgalci Siyonist İsrail’in zulmü altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa her fırsatta yapmaya, zulmü duyurmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz. Burada düzenlediğimiz kermes, buraya emek veren, gelip yardımda bulunarak orada yaşananlara kayıtsız kalmayarak onlara maddi ve manevi destek olamaya sadece birer vesiledir. Bitlis halkımız Filistinli kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı." dedi.

Bitlis Kermes 22

Öte yandan kermesten sonra Ersan Merkez Camii içerisinde hafızlık öğrencileri ve 4-6 Yaş öğrencilerinin Kur'an kursu hocaları ile hazırladıkları kadınlara yönelik "Kudüs" programı gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Müftü Yardımcısı Bora’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladıkları piyesler oynandı, ilahiler ve şiirler okundu. Kudüs tanıtımının ardından Filistin için dualar edilerek program sona erdi.

Çorum

Kargı İlçe Müftülüğü de ilçe merkezindeki Büyük Camii karşısında Filistinlilere destek olmak amacıyla kermes düzenlendi.

Kargı Çorum Kermes 11

İlçedeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste kurulan standlarda gönüllü kadınların hazırladığı ev yapımı gıda ürünleri satışa sunuldu.

Kermese Kargı Kaymakamı Taha Soydaş, Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Müftüsü Süleyman Erbek, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kargı Çorum Kermes 22

Müftü Erbek, "Kargı ilçemizde vatandaşlarımızın mazlum ve mağdur Filistin halkı için kermes vesilesiyle güzel bir yardımlaşma ve kaynaşma örneği gösterdiğini ifade ederek kermese destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi.

Muş

Muş İl Müftülüğü ve TDV Muş Şubesi iş birliğiyle, işgalci İsrail’in katliamına maruz kalan Filistin ve Gazzelilere destek amacıyla kermes düzenlendi.

Muş Kermes Filistin 22

Kermese, Muş Valisi Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, kurum amirleri, din görevlileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muş Kermes Filistin 11

Din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri rehberliğinde hayırsever  vatandaşların desteklediri ile yapılan kermes yoğun ilgi gördü. Muş Kent Meydanında iki gün süren kermeste ev yemekleri, tatlı çeşitleri, hamur işleri ve yöresel ürünler satışa sunuldu.

Muş Kermes Filistin 33

Müftü Demir, "Yapılan bu etkinlikte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Muş halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kastamonu

Hanönü İlçe Müftülüğü organizesinde açılan kermese din görevlileri ve hayırsever vatandaşlar destek oldu.

Kastamonu Kermes 11

Hanönü İlçe Müftü Vekili Şaban Korkmaz, "İlçemizde Filistin ve Kudüs  adına farkındalığı arttırmayı hedefledik. Bu tür hayır adına yapılan kermesler, sadece maddi değil, manevi kazançları da beraberinde getiren çok değerli hizmetlerdir. Burada bulunan ürünlerde her bir vatandaşımızın katkısı vardır. Elinde bulunan imkanlar dahilinde kermesimize destekte bulundular. Bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde Filistin için hayırda yarışan kardeşlerimiz bizlere, Filistin’in özgürlüğü, ve tüm dünyada barışın ve huzurun hakim olması için bir umut aşıladılar." diye konuştu.

Konya

TDV Konya Şubesi Kadın Kolları ile Selçuk Üniversitesi Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi organizesinde Filistin’e destek amacıyla yiyecek, içecek, süs eşyası gibi ürünlerin satıldığı Filistin’e Destek Çarşısı kuruldu.

Konya Kermes 22

Selçuk Üniversitesi Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi’nde açılan çarşıda, TDV Konya Şubesi Kadın Kolları ile Selçuk Üniversitesi Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, hayrı yaymak ve Filistin’e destek olabilmek için Konya İl Müftülüğü ve TDV Konya Şubesi olarak birçok çalışmaya öncülük ettiklerini söyledi.

Konya Kermes 11

Müftü Öge, "Burada açılışını yaptığımız kermes Filistinli kardeşlerimize yardım açısından önemlidir. Ama yapacağımız dua hepsinden önemlidir. Dua güçtür, kuvvettir, Allah ile bağlantımızdır. Hepimiz aynı yere bakarak, aynı duaya amin dersek o zaman duamız anlam ifade eder ve yaptığımız duanın gücünü hissederiz, anlarız." dedi.

Yoğun ilginin olduğu kermesin sonunda Filistin için dua edildi.

Tunceli

Pertek İlçe Müftülüğü ile TDV Pertek Şubesi Kadın Kolları Koordinatörü Tuna Fırat organizesinde, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere bir Yardım Kermesi düzenlendi.

Pertek Filistin Kermes 11

Pertek Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda "Filistin’de Kerbela’yı yaşayan Gazzelilere Yardım için Pertek’liler Elele" sloganıyla düzenlenen kermeste, Pertekli hanımların hazırladığı ürünler ve el işleri satışa sunuldu.

Editör: Ömer Ceylan