Bayburt İl Müftülüğü ve Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile Filistin'e destek için "Gözden Uzak Olsan da Gönülde Hep Yakınsın",  "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganlarıyla kermes düzenlendi.

Kermesle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Abdurahman Şahin, "Filistinli kardeşlerimizi çektiği zulüm ve acıları yüreğinde hissederek bu organizasyona destek verenlere çok teşekkür ediyorum. İşgalci İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yaptığı zulüm ve soykırım son buluncaya kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız." dedi.

bayburt-filistin-destek-22

Kermesin açılışında konuşma yapan Okul Müdürü Faris Tütüneken ise "Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bayburt İl Müftülüğü işbirliği ile gücümüz nispetinde Filistin’deki kardeşlerimize yardım etmek için düzenlediğimiz kermeste bir araya geldik. Son zamanlarda şiddetini artıran ve binlerce masumun şehit olmasına ve binlerce kardeşimizin yaralanmasına sebep olan saldırılar sonrasında ortaya çıkan tabloya karşı tepkimizi ortaya koymak ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bildirmek için bu kermesin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadelerini kaydetti.

bayburt-filistin-destek-33

Yiyecek, kıyafet ve çeşitli el örgüleri reyonlarından oluşturulan kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesten elde edilen 74 bin 800 TL Filistin’e ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesine teslim edildi.

Editör: Ömer Ceylan