Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde; "evde, kursta, camide; ister çevrimiçi ister yüz yüze" sloganıyla açılan Yaz Kur’an Kursları'nda eğitimler Kovid-19 tedbirleri eşliğinde sürüyor.

Kurslarda eğitimin yanı sıra çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Bu kapsamda Batman İl Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları'na katılan çocuklar, İl Müftülüğünce düzenlenen etkinliklerde buluşuyor.

İl Müftülüğü Gençlik koordinatörleri ile İl Gençlik ve Spor müdürlükleri Gençlik Merkezi gönüllüleri öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

Kur'an ve dini bilgiler eğitiminin yanı sıra yapılan bu tür etkinliklerden dolayı çocukların çok mutlu olduğunu belirten İl Müftüsü Turgut Erhan, "Çocuklarımız ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerinde yardımcı olmak, yaz tatilini daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak; spor, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgi alanlarına göre kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak büyük önem arz ediyor." dedi.

Çocukların motive olması açısından düzenlenen etkinliklerin çok faydalı olduğunu belirten İl Müftüsü Erhan, Yaz Kur’an Kursları’nda görevli öğreticilere ve Batman Gençlik Merkezi görevlilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan