Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gençlik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla il müftülükleri tarafından manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörlerine yönelik "Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri" düzenleniyor.

Bu kapsamda Batman Müftülüğü Konferans Salonundaki seminer 2 gün boyunca devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftü Vekili Mehmet Nedim Yılmaz yaptı.

Seminer daha sonra İl Müftü Yardımcısı Halime Esra Özdemir, Vaiz İbrahim Halil Yakut, Seyid Bilal KYK Erkek öğrenci yurdu Müdürü Alaettin Onur, Doç. Dr. Davut Okçu, Vaiz Mehmet Oğuz,Doç. Dr. Abdurrahman Özkan, Eğitim Uzmanı Alaaddin Yurderi, Pdr öğretmeni Saadet Naçar Dolap, Gençlik Lideri Yusuf Güzel ve Manevi Danışman Hasan Abay’ın sunumlarıyla devam etti.

Eğitimde konuşmacılar tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar, sosyal medyanın gücü, etkin kullanımı, avantaj ve dezavantajları, yürütülen faaliyetlerin haber değerleri, sosyal medyada mahremiyet, merkezden gönderilen projeler ile mahallinde yürütülen projeler, gençlere yönelik atölye ve eğitim programları, kurumlar arası işbirliği gibi konularda tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

Ayrıca manevi danışmanlardan tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

İki gün süren seminer 2024 yılında yapılması planlanan faaliyetlerin görüşülmesinin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Mehmet Öztürk