Kozluk İlçe Müftülüğü öncülüğünde Yukarı Güneşli Mahallesinde inşa edilecek olan ve içerisinde cami, Kur’an kursu, müftülük hizmet binası, gençlik merkezi, Diyanet yayın evi ve konferans salonunun yer alacağı Külliye’nin temeli dualarla atıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Peygamber efendimizin de gittiği Medine de ilk iş olarak insanların toplanabildiği ve ibadetlerini rahat bir şekilde yapabileceği bir mescit ve hemen bitişiğinde de gençlerin ilim öğrendiği bir suffa merkezi inşa etmişti. Dolayısıyla bizim de yarınlarımız, geleceğimizin mimarı olan gençliğimiz için bu tür güzel çalışmalarda bulunmamız gerekir. Böylesi ulvi ve güzel çalışmaya hayır desteklerinde bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İnşa edilecek Külliye hakkında bilgilendirmede bulunan Kozluk İlçe Müftüsü Hasan Serçe ise “Külliye inşaatımızda 950 M² alan üzerine inşa edilecek olan camimizde kapalı alanda aynı anda 3000 kişi namaz kılabilecek. Külliye içerisinde yine 150 yatak kapasiteli yatılı Kur'an kursu, 800 kişilik kültür merkezi ve konferans salonu, Diyanet yayınevi ile Müftülük hizmet binası ve lojmanları yer alacak. Bu vesileyle başta desteklerinden dolayı Kaymakamımız Eyyüp Güngör ve bir önceki Kaymakamımız Osman Bilici’ye ve siz katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesimi ve yapılan dua ile Kozluk Merkez Külliyesi'nin temeline ilk harç döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan