Batman il ve ilçe müftülükleri, “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında çok sayıda program düzenledi.

“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Batman’da bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile bir araya geldi.

İl Müftüsü Turgut Erhan’dan sürdürülen hizmetler hakkında bilgi alan Dr. İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm görevlileri ile birlikte sahih dini bilgiyi insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Mevlid-i Nebi programları

Batman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde Aile Destek Merkezi, sosyal hizmet kurumları, öğrenci yurtları ve camilerde çeşitli programlar düzenlendi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, “Peygamberimiz ve Vefa” konulu sohbetler gerçekleştirildi.

Sason’da Mevlid-i Nebi coşkusu

"2021 Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Sason İlçe Müftülüğünce Merkez Camii’nde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahi dinletisi sunuldu, Mevlid-i Şerif okundu.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yusuf Eşit’in “Peygamberimiz ve Vefa” konulu sohbetinin ardından program İlçe Müftüsü İbrahim Yaman’ın yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan