Batman İl Müftülüğü bünyesinde görevli Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Özkan’ın çocukları, İdlib’de çadır kentlerde yaşayan savaş mağduru çocuklarla televizyon ekranları aracılığıyla tanıştı.

Anne ve babalarıykla birlikte Batman Müftülüğüne gelen minikler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na bağışladı.

Savaş mağduru ailelerin olumsuz hava şartlarından etkilenmeyeceği, korunaklı ve hijyenik briket evlere her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, miniklerin biriktirdiği harçlıklarını makbuz karşılığında teslim aldıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"2011 yılında başlayan ve yüzyılın en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığı Suriye’de siyasi kriz ve savaşın mağdur ettiği kardeşlerimizin durumu vahametini korumaya devam ediyor. Hayırsever milletimizin desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğü ile asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkanlarımızla seferber oluyoruz. Bu iyilik yolunda minikler de bizleri yalnız bırakmıyor. Anlamlı katkılarından dolayı çocuklarımızı tebrik ediyor, yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum."

Çocukların annesi Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Özkan ise "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Rabbim nasip ederse, çocuklarım yine harçlıklarını biriktirir ama bugün çocuklar üşümesin, onların da sıcacık bir yuvası olsun." diyerek imkan sahibi olan herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan