Batman İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep ve Mardin İllerinde birinci olan Kur’an Kurs Öğreticileri katıldı.

Bu yarışmaların amacı Başkanlığımız bünyesinde görev yapan din görevlilerimizin Hizmet aşkı ve heyecanlarını devam ettirmelerine yönelik yapıldığını söyleyen Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali ÖZGELEN, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde Merkez ve taşrada görev yapan din görevlilerimizin katılımıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalar, din görevlilerimizin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirebilmesi, planlı çalışma alışkanlığının kazanmalarının sağlanması, görevlerinde hizmet aşkı ve heyecanını görevlerinde özgüven ve cesaretle icra etmelerinin sağlanması adına yapılmaktadır. Bu bağlamda yarışmaya katılan tüm görevlilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge yarışmasında birinciliği Elazığ İlinden katılan Firdevs ALATAŞ alırken, İkinciliği Mardin İlinden Gülbahar EKTİK, üçüncülüğü de Diyarbakır İlinden Müberra AKTÜRK aldı. 

Yarışmada derece yapan öğreticilere Para ödülü verilirken tüm yarışmacılara Diyanet yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali ÖZGELEN’in Komisyon Başkanlığında; İl Müftü Yardımcısı Ahmet ATEŞ, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Nurullah AKTAŞ, Gercüş İlçe Müftüsü Fazıl SARAÇ, Meslek Dersi Öğretmeni Muhittin BOZYİĞİT ve İl Vaizi Meryem DİLMAÇ’ın üye olara hazır bulunduğu yarışmaya Kuran Kursu Öğreticisi olarak görev yapan Diyarbakır İlinden Müberra AKTÜRK, Elazığ İlinden Firdevs ALATAŞ, Gaziantep İlinden Esma SARIFAKIOĞULLARI ve Mardin İlinden Gülbahar EKTİK katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan