Balıkesir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Salih Tozan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panele İl Müftü Yardımcısı Hatice Geçgelen, Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Elif Karataş ve İl Vaizi Vildan Muslu Korkmaz konuşmacı olarak katıldı. 

Müftü Yardımcısı Geçgelen, konunun önemine değinerek "Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyuruyor; En hayırlı ev, içinde bir yetime iyi davranılan evdir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müftülüğü Vaizi Vildan Muslu Korkmaz, "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Korkmaz yaptığı konuşmada "Yetim bir peygamberin ümmeti olan bizler asla yetimi itip kakamayız, koruyucu aile olmak toplumsal bir sorumluluktur, eğer bir toplum içinde bu sorumluluğun gereğini yerine getiren yoksa, bütün toplum sorumludur. Bir yetime sahip çıkmak ibadettir." dedi.

Ardından  Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Elif Karataş, koruyucu aile konusunun resmi ve hukuki boyutuyla ilgili bilgiler verdi.

Seminer, koruyucu aile olan iki ailenin tecrübe paylaşımlarıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan