Dursunbey İlçe Müftülüğü Vaizi Emin Eminoğlu başkanlığında Gençlik Koordinatörü Çardaklı Çeşme Camii İmam-Hatibi Cihat Çetin ve Müftülük Sitesi Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Kadriye Dönmez organizesinde 47 gencin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle "Aybüke: Ben Öğretmen Oldum" sinema filmi izlendi.

Sonrasında TDV Kitap Kafe’ye geçen gençler burada çeşitli kitaplarla tanışma fırsatı yakaladı. Ardından gençler TDV Kitap Kafe Salonu'nda Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen’in sohbetine katıldı.

Dursunbey Genç Ziyaret 22

Etkinlik kapsamında gençler Balıkesir Kudüs Camii, Çamlık Şehitler Camii gibi Balıkesir’in manevi, tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Gezinin öğrencilere tarih, kültür ve medeniyet açısından önemli bir bakış açısı kazandırdığını belirten Eminoğlu, "Genç kardeşlerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla özel bir gezi programı düzenledik. Bu bağlamda sinema, tarihi camileri ve şehirlerin önemli merkezlerini ziyaret etme imkanı bulduk. Gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlere olan ilgi ve bilgilerinin artmasına tanıklık etmek bizleri mutlu etti. Milli duygularımızı tekrardan canlandırmak adına Şehit Öğretmen Aybüke filmini seyretmek öğrencilerde güzel etkiler oluşturdu. Bizlere bu imkanı sunan başta İlçe Müftümüz Ali Öztürk’e, katılım sağlayan gençlerimize ve tüm Dursunbey Diyanet gençliğine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Gezi programından duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler de, Dursunbey İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan