Artvin Merkez Camii’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Hasan Güneş, Müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yaz Kur’an kursu öğrencisi Bayram Ali Karabıyık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, “Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin çocuklar için önemine değinerek, bu konuda öğreticiler ile velilerin ortak duygu ve özveriyle hareket edip, çocuklarda eğitimlerin daha kalıcı hale gelmesini sağlamaları gerektiğini” söyledi.

Öğrencilere dondurma ikramının yapıldığı yirmi dakikalık aranın ardından İl Vaizi Mehmet Sıddık Özdemir, sunum eşliğinde mahremiyet, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve ideal çevre bilinci noktasında bilgiler verdi.

Kur’an kursu öğrencilerinin okuduğu ilahi, ezan ve salaların ardından program dualarla sona erdi.

Hopa ilçesinde 7 hafız icazet aldı

Öte yandan Artvin Hopa İlçe Müftülüğüne bağlı Kuledibi Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan yedi öğrenci, düzenlenen törenle icazet aldı.

Hopa İlçe Müftülüğüne bağlı Kuledibi Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 7 kız öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

İcazet merasimine Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, İl Müftüsü Hasan Güneş, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri, hafızlar ve aileleri ile yüzlerce Kur’an gönüllüsü katıldı.

Hopa Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen merasim, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafızları tebrik ederek Kur’an öğrenme ve öğretmenin önemine değinen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, hafızların sayılarının artması dileğinde bulunarak gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kur’an ahlakıyla ahlaklanmalarını ve Kur’an’a göre bir ömür sürmelerini tavsiye eden Kışla, moda hastalığı gibi olumsuzluklara kapılmamalarını, kendilerini Allah’ın yolunda geliştirmelerini söyledi ve en büyük sermayenin iyi yetişmiş nesiller olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Kışla, hafızlara verilebilecek en güzel ödül olan umre ödülü sözüyle konuşmalarını tamamladı.

Merasimin açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, Kur’an kursları ile Kur’an eğitimi ve hafızlığın önemine işaret ederek bu değerlerin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Ardından Kuledibi Kız Kur’an Kursu’nun tanıtımı ve hafızların eğitim süresi içerisindeki hatıralarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin ilahi dinletisinin ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Hasan Güneş, öğrencileri tebrik ederek ailelerine ve hocalarına teşekkür ett.

Kuledibi Kız Kur’an Kursunun ve hafızlık eğitiminin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Müftü Güneş, “Her aileden bir hafız veya her sülaleden bir hafız yetişsin istiyoruz.” dedi.

Merasim, hafızlara taç giyilmesi ve belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ardından, Şavşat İlçe Müftüsü İrfan Şafak’ın yaptığı duayla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan