Ramazan Ayı Özel Vaaz-İrşat Programları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Fatih Karazeybek Artvin’de bir dizi programa katıldı.

Karazeybek, ilk olarak İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü Mesut Harmancı’dan Ramazan ayında yürütülen din hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

İftarda İl Müftülüğü daire personeliyle buluşan Karazeybek, Ramazan ayının manevi ikliminde birlik beraberliğin öneminin daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, "Sizlerin koordineli çalışmanız Artvin halkının doğru dini bilgiye ulaşması konusunda büyük önem arzetmektedir." dedi.

İl Müftülüğümüze bağlı Yatılı Kız ve Erkek Hafızlık Kur’an Kursları ile 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarını da gezen Daire Başkanı Karazeybek, öğretici ve öğrencilerine başarılar diledi.

Artvin il Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi organizasyonu ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Çoruh Öğrenci Yurdu'nda kalan kız öğrencilere yönelik yapılan iftar programı öncesi öğrencilerle buluşan Daire Başkanı Karazeybek, öğrencilerle hasbihal edip Başkanlığın dini yayınlarını tanıttı.

Teravih namazı öncesi Halitpaşa Camii’nde vaaz eden Daire Başkanı Karazeybek, Ramazan ayının öneminden bahsetti.

Sohbetinin devamında “Filistin, Doğu Türkistan ve İslam coğrafyasında açlık ve yoksulluk içerisinde mücadele veren kardeşlerimizi Ramazan ayı vesilesiyle daha iyi anlamaktayız, Ramazan ayında vereceğimiz fitre, zekat ve sadakalarımızın ecrinin daha çok olduğu bu ayda anlıyor, oradaki kardeşlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakta elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Yıllardır olduğu gibi bu yılda emanetlerinizi sahiplerine ulaştırmak için Türkiye Diyanet Vakfı ve Müftülüklerimiz bağışlarınızı kabul etmektedir." diye konuştu.



İl Müftüsü Mesut Harmancı, Ramazan Ayı Özel Vaaz-İrşad Programları kapsamında gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Fatih Karazeybek’e  ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Editör: Mehmet Öztürk