Mülteci aileden 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek

Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği Milli Dayanışma Kampanyası'na destek artarak devam ediyor.

Toplumun bütün kesimlerinden destek gelen Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışta bulunmak istediğini belirterek Keçiören İlçe Müftülüğüne başvuran yabancı uyruklu bir aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan bir mektubu ve 3 adet altın bilezikle birlikte bir miktar parayı İlçe Müftüsü Mehmet Şahin’e teslim etti.

- Türkiye’yi annemiz olarak görüyoruz

İsimlerinin paylaşılmasını istemeyen aile; "Bizler sıkıntı yaşadığımız dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti elimizden tuttu ve sahiplendi. Müslüman Türk milletine yüreğimizde duyduğumuz sevgiden ve minnet duygusundan dolayı bugün de yanınızdayız. Türkiye’yi annemiz olarak görmekteyiz. Bu sebeple ailem ve kardeşlerim olarak gördüğüm Türk milletine 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına icabet etmek ve kardeşlerimin yanında olmak için katkıda bulunmak istiyoruz. Yüce Rabbimden kabul etmesini, sizi korumasını, O’nun sevdiği ve razı olduğu yol üzere hedeflerinize ulaştırmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bağışları Milli Dayanışma Kampanyası adına kabul eden İlçe Müftüsü Mehmet Şahin ise bu kardeşlik duygularından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek aileye teşekkür etti.

Mülteci aile tarafından yapılan toplamda 51 bin 103 Türk Lirası tutarındaki bağış, Keçiören Müftülüğü görevlilerince kampanya hesabına yatırılarak makbuzu aileye teslim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan