Sincan’da yapımı tamamlanan Yenikent Abdusselam Camii, koronavirüs tedbirleri eşliğinde kılınan ilk cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesinde cemaate hitap eden Sincan İlçe Müftüsü Topçu, cami inşası ile imarı arasındaki farka dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İslam’da imar ve inşa farklı konu ve kavramlardır. İnşa; belirli malzemeleri bir araya getirerek bir binayı meydana getirmek, ortaya çıkarmaktır. İmar ise ortaya çıkan bu binanın gereğini yerine getirmek, yapılış amacına uygun şekilde camileri ilim yuvası, gençlerin ve ailelerin buluştuğu kaynaştığı irfan mektepleri olarak yaşatmaktır. Bizler şu an binanın inşa sürecini tamamlayarak faaliyete geçirdik. İnşallah bundan sonra da imar sürecini en güzel şekilde yerine getireceğiz. Sadece burası için konuşmuyorum. Bir Müslüman olarak tüm camilerimizi imar edeceğiz. İslam’a uygun her türlü faaliyeti hocalarımızın rehberliğinde gerçekleştirerek kendimiz, aile efradımız ve komşularımız için camiyi hayatın merkezi haline getireceğiz. Bu vesileyle camimizin yapımında emeği geçen tüm hocalarımıza, dernek görevlilerine, mahallelimize ve hayır sahiplerine kalbi şükranlarımı iletiyorum.”

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Yenikent Abdusselam Camii ibadete açıldı.

Açılışa Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu, Müftülük personeli ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan