Sincan Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi programına, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yanı sıra Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, il müftü yardımcıları, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Jandarma Komutanı Durmuş Kıran, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve Sincan halkı katıldı. 

Program kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı bir konferans verdi.

“Hz. Peygamber ve Gençlik” konusunu geçmişten günümüze Peygamber sevdalısı Yunus Emre, Yaman Dede, Şeyyad Hamza, Cengiz Numanoğlu ve Arif Nihat Asya gibi şairlerin naatlarından pasajlar sunarak anlatan Prof. Dr. Muslu, gençlik çağını hızla tükenmekte olan bir hazineye benzetti.

Kur’an ve sünnette gençlik döneminin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dair ifadelerin bulunduğunu hatırlatan Muslu, iyi bir kul ve ideal bir genç olmak için şu hususlara riayet edilmesi gerektiğini söyledi:

1. Dinimizi yaşarken samimi olmalıyız. 

2. İşlerimizi prensipli bir şekilde yapmalıyız.

3. Zamanı iyi kullanmalıyız.

4. Her davranışımızda pozitif olmalı, olumlu davranışlar sergilemeliyiz. 

5. Başkalarını hor görmemeliyiz.

6. Bütün Peygamberlerin davranışlarını kendimize örnek almalıyız.” 

Prof. Dr. Muslu’nun konferansının ardından program, Sincan Müftülüğü Musiki Korosu’nun ilahi dinletisi ile devam etti.

Ortaokul öğrencileri arasında Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen “Hz Peygamber ve Geçlik” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Sincan'da görev yapan din görevlilerince okunan hatm-i şeriflerin duasının yapılmasıyla program sona erdi.

Programın sonunda tüm katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası’na özel hazırlanan “Hz Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan