Ankara Çankaya İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kampüs Camii iş birliğinde ODTÜ'de öğrenim gören gençlere yönelik İstanbul kültür gezisi düzenlendi.

Kampüs Camii İmam Hatibi Nizamettin Şahin rehberliğinde, 95 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi programında İstanbul'daki selatin camiler ile tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret edildi.

Etkinliğe dair bilgilendirmede bulunan İmam Hatip Şahin, "Cami merkezli, Kur'an ve sünnet eksenli din hizmetlerimizi etkin ve verimli sunabilmek için sosyal ve kültürel etkinliklerde öğrencilerimizle bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte geçirdiğimiz zaman dilimlerinde onları dinleme imkanı bulup akıllarına takılan dini sorulara cevap vererek manevi hayatlarına katkıda bulunuyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu kültür gezisiyle de milli ve manevi değerlerimizin gençlerin dünyasında anlam kazanmasını arzu ettik. Ecdadımızın bize bıraktığı zengin ve güçlü tarih mirasını yerinde görüp, gençlerimizde bilinçli bir tarih şuuru oluşması ve inanç değerlerimizin gençlerimiz tarafından daha bilinçli yaşanması için bu gezimizi gerçekleştirdik. Gezimize iştirak eden gençlerimizin hepsine ayrı ayrı şükranlarımızı arz ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan