Ankara Keçiören İlçe Müftülüğüne bağlı Veysel Karani 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları İdlib'deki kardeşleri için bağışladı.

Kur'an Kursu Öğreticisi Sultan Kuyrukçu ile birlikte Keçiören Müftülüğünü ziyaret eden minikler, kumbaralarını İlçe Müftüsü Mehmet Şahin'e teslim etti.

Öğrencilerin bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'de inşa edilen "İyilik Konutları"nda kullanılmak üzere kabul eden İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, "Bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün de nerede mazlum varsa, nerede sıkıntı çeken varsa her zaman onların yanında olmuştur." dedi. 

Öğrenci ve öğreticilere teşekkür eden İlçe Müftüsü Şahin, "Bu duygu yüklü davranışları sergileyen çocuklarımızı, onlara iyilik ve güzellikleri öğreten hocalarını, anne ve babalarını tebrik ediyorum. Kıymetli emanetlerinizi TDV aracılığıyla İdlib'e göndereceğiz. İnanın ki bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün de nerede mazlum varsa, nerede sıkıntı çeken varsa her zaman onların yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. İşte burada bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu minik yavruların yardım girişimleri çok önemli. Rabbimiz bu yavrularımızın hepsini vatana, millete ve İslam'a hayırlı evlatlar eylesin. Bu minik elleri hayırda yarışan, hayırda öncülük edenlerden eylesin." diye konuştu.

Müftü Şahin, çocuklara Diyanet Çocuk Dergisi ve Cim Dergisi ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan