Keçiören İlçe Müftülüğünce “Etkili İrşat ve Eğitim Faaliyetlerinde Dini Yayınların Rolü” konulu konferans düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, “Çok zor zamanlardan geçmiş insanlık. Her peygamberin tebliğ mücadelesinde ciddi zorluklar çektiğini görüyoruz. Allah’a hamdolsun ki bizi söz söylediğimiz zaman sözü dinlenen insanlardan kılmış. Bizi Cenab-ı Hak her türlü nimet ve imkan içerisinde dinine hizmetkar kılmış. Her alanda hizmet üreten hale geldik elhamdülillah. Sevgi evlerinde biz varız. Huzur evlerinde biz varız. Engellilere yönelik hizmetlerde biz varız. Bağımlılara yönelik çalışmalarda biz varız. Gençliğe yönelik hizmetlerde biz varız. Yurtlar da gençlere hizmet ediyoruz. Bunlar bize Rabbimizin birer nimeti, lütfudur. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığının yüzün üzerinde ki ülkede temsilcisi var.” dedi.

Dini yayıncılık alanında son dönemlerde baş döndüren bir hareketlilik olduğunu söyleyen Kurt, “Bunun sebebi dijital alanın artık avucumuzun içine kadar bütün dünyayı getirmesidir. Toplumumuzun bütün kesimlerine sahih ve doğru bilgiyi ulaştırma gayretinde olan başkanlığımız hiçbir zaman para kazanma, makam nüfuz elde etme peşinde olmamıştır. Birçok alanda faaliyet gösteren okullara, kütüphanelere vb. ücretsiz kitap gönderiyor, kütüphaneler kuruyoruz. Eğitim sürecindeki binlerce öğrencimizin ders kitaplarını ücretsiz karşılıyoruz. Yayıncılıktaki tek gayemiz, hurafelerden uzak, sahih ve doğru bilgiyi toplumumuza ve bizden dini yayıncılık konusunda yardım bekleyen tüm dünya Müslümanlarının hizmetine sunmaktır. Başkanlığımız kuruluşundan bu yana, 47 farklı dilde 1017 eser, 13 farklı dilde 54 broşür basarak onlarca ülkeye dağıtımını gerçekleştirmiştir.” ifadelerini kaydetti.

Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren Keçiören İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programa, imam hatip liseleri ve ortaokullarda görev yapan meslek dersleri öğretmenleri, din dersi öğretmenleri ile ilçe müftülük personelini katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan