Ankara İl Müftülüğü, Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i güzel okumalarını teşvik etmek amacıyla; "Kur'an Kursları Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" düzenledi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen yarışmaya, Ankara İl ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler katıldı.

Yarışmanın Ödül Töreni'nde konuşan Ankara İl Müftü Yardımcısı Ali Ünal, "Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak yetmez, anlamak gerekir, bazen anlamak da yetmez, yaşamak gerekir. Yaşamayanları Allah da insanlar da sevmez. Dolayısıyla Kur'an'ı yaşamak gerekir. Bunun için de bizim yaşam rehberimiz Peygamber Efendimizdir. Sizler de Kur'an-ı Kerim'i yaşayarak insanlara gelecekte örnek olacaksınız. Sizleri, ailelerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere TDV Ankara Şubesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ankara İl Müftü yardımcıları Ahmet Ekiz, Hatice Nart ve Şube Müdürü İbrahim Akça’dan oluşan yarışma komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda; erkekler ketegorisinde Sincan Şeyh Edebali Kur’an Kursu öğrencisi Fatih Mahmut Albayrak birinci, Çubuk Merkez Gökçe Kur'an Kursu öğrencisi İsmail Hakkı Öztürk ikinci, Yenimahalle Şehit Ömer Halis Demir Kur'an Kursu öğrencisi Ömer Sefa Değirmenci ise üçüncü oldu.

Kız öğrenciler arasında yapılan yarışmada ise Yenimahalle Niyaziye Camii Hafize Katırcı Kur'an Kursu'ndan Rabia Bayrakçı birinci olurken, Çubuk Ebu Hanife Kur'an Kursu öğrencisi Hira Nur Hanife Kuşçu ikinci, Altındağ Karapürçek Arafat Kur'an Kursu öğrencisi Esra Nur Tuncer ise üçüncü oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan