Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için; "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları'na, il ve ilçe müftülükleri düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu kapsamda Yenimahalle İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yenimahalle Şubesi, İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na 105 adet briket ev bağışladı.

Suriye’de zor şartlar altında yaşayan savaş mağduru ailelere destek olmak istediklerini belirten İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenimahalle Şube Başkanı Abdurrahman Kotan, "Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 'Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva' temasıyla yürütülen İyilik Konutu projesine destek vermek için İlçe genelinde yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile 105 adet briket ev bedeli toplandı. Toplanan yardımlarla Suriye’nin İdlib kentinde zorlu kış koşullarında çamur deryası içerisinde yaşam mücadelesi veren, savaş mağduru, sıcak bir yuva arayışı içerisinde olan aileler için İyilik Konutları inşa edilecek." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının savaşın başladığı günden itibaren eğitimden hayri hizmetlere kadar yaşama dokunan her alanda savaş mağduru ailelere yardım ulaştırmaya çalıştığını belirten Müftü Kotan, "Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir." ayet-i kerimesine işaret ederek, Türk milletinin her daim hayırda yarıştığını kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan