Ankara Müftülüğünce, 2019 yılında hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik “Eğitim ve Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Kocatepe Camii’nde düzenlenen seminere, 5 bin 223 hacı adayı katıldı.

“2019 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri” Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından hacı adaylarına hitap eden Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kutsal yolculuğa çıkmadan önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenleri anlattı.

Hac vazifesinin hakkıyla yerine getirilmesi gerektiğini ve ibadetten alıkoyacak her şeyden uzak durulması gerektiğini hatırlatan İl Müftüsü Sönmezoğlu, şöyle devam etti:

“Sizler Rahman’ın misafirleri olarak hacca gitmeye hak kazandınız, bu yolculuğun tekrarı olmayabilir. Öyleyse hac farizamızı yerine getirmek üzere çıkacağınız bu yolculuğu, sıradan bir seyahat ve sıradan bir gezme olarak asla algılamayın. Hakkıyla eda edilen bir hac farizası, hac ibadeti, o kulu bütün günahlarından arındırarak günahsız bir hâle getirir.”

2019 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde ayrıca hac irşat hizmetleri, Medine’de yapılacak görevler ve hizmetler, umrenin tarifi, tavaf ve say, ihramdan çıkma, Arafat’a hazırlık, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama, ziyaret tavafı gibi başlıklar altında sunumlar yapıldı.

“2019 Yılı Hacı Adayları Eğitim ve Bilgilendirme Semineri", yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan