Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla 2018 yılında temeli atılan Gülhane Camii ve Külliyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlık Bilimleri Üniversitemizin külliyesi içerisinde gerçekten muhteşem bir mescidin açılışını yapıyoruz. Burada emeği geçenleri şahsım ve milletim adına özellikle tebrik ediyorum. Hakikaten burada Gülhane Hastanesinin içinde böyle bir mabedin olması ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizin tamamıyla manevi boyutunu inşallah güçlendiren bir eser olması bakımından çok önemli. Bir kutsi hadiste Rabbimiz ne buyuruyor; ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse, ben de onlar için cennette bir beyt, saray inşa ederim.“ ifadelerini kaydetti.

Cami içinde kız ve erkek öğrenciler için hazırlanan mekanların gayet güzel olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan dolayı da işin mimari boyutuna özen gösterdiklerinden dolayı mimarından mühendisine, işçisine, yüklenici firmaya da çok çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tekrar Gülhane Askeri Tıp Akademisinin içerisindeki bu güzel eserin Ankaralılara hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum." dedi.

Açılış töreni, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı’nın yaptığı duanın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar ve Üniversite rektörünün kurdeleyi kesmesiyle tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan