Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda düzenlenen programda Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri ile “Peygamberimiz ve Gençlik”  temalı konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından gençlere hitap eden Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası tema'sının 'Peygamberimiz ve Gençlik' olarak belirlenmesini oldukça anlamlı ve önemli buluyorum." dedi.

Sönmezoğlu şöyle devam etti:

"Günümüzde teknolojik yeniliklere çok çabuk uyum sağlayan gençlerimiz; televizyon, internet, sosyal medya vb. farklı platformlarda bilinçsizce zamanlarını heba edebilmekte ve birçok tuzağa düşebilmektedir. Ayrıca popüler kültürün en önemli hedef kitlesi olan gençler, hayatın pek çok alanında ciddi bir yozlaşma yaşamakta, popüler kültürün etkisiyle içinde yaşadıkları toplumla yabancılaşma ve kimlik bunalımı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Hâl böyleyken 'Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.' ayeti gereğince, iyilik ve güzelliğin en güzel timsali Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatıyla, sünneti seniyyesiyle gençleri tanıştırmak, bizim en önemli sorumluluğumuzdur."

Ankara Türk Tasavvuf Musikisi Korusu'nun ilahi dinletisi ile tamamlanan programa Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, daire amirleri ve Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan