Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki Kur’an kursu öğrencileri arasında ‘Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri İl Müftülüklerinde düzenlenen törenle verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen ödülleri öğrenci ve hocalarına takdim eden Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, "Sizleri tebrik ediyorum başarılarınızın daim olmasını Yüce Allah’ tan niyaz ediyorum. Sizlerin yetişmesinde emeği geçen annelerinizi-babalarınızı, çok değerli Kurs Hocalarınızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tilavet ettiğiniz Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim'in ahlakıyla bezenmiş bir hayat yaşamanızı Yüce Allah tan niyaz ederim.” dedi.

Yarışmada Hafızlık Türkiye 2.’si Abdullah Faruk Öz 6 adet Cumhuriyet altını, Kur'an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Türkiye 1.’si Rabia Bayrakçı 3 adet Cumhuriyet altını, Hafızlık Bölge Finali 1.’si Dilanur Kurt 1 adet Cumhuriyet altını ile ödüllendirilirken; Kur’an Kursu öğreticileri Metin Özkulu ve Şerife Deniz bir tam altınla, Asiye Bayrakçı ise yarım altınla ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan