Başkan Erbaş Kosova programları kapsamında, Prizren’de görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Erbaş burada yaptığı konuşmada, Diyanet olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında din-i mübini İslam’a hizmet ettiklerini söyledi.

Balkanların Anadolu’dan önce İslam’la tanıştığını hatırlatan Başkan Erbaş, “Bu topraklarda Müslümanların var olması bizim çalışmalarımıza bağlı. Bizim camilerde yaptığımız hizmetlere, eğitimlere bağlı. Ne kadar çok çocuğun, gencin kalbine İslam'ın sevgisini, Allah sevgisini, Peygamber Efendimizin sevgisini yerleştirebilirsek biz o kadar vazifemizi iyi yapmış oluruz. Ölçü budur.” dedi.

Erbaş, din görevlilerinin hizmet ettiği yerlerde insanlar üzerinde olumlu izlenimler bırakmalarının önemli olduğunun altını çizerek, “Hizmetlerinizi bitirip dönerken, insanlarla vedalaşırken, ‘Yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?’ diye sorduğunuzda. Allah Resulü Efendimizin ashabına sorması gibi, onlar da, ‘Vazifeni en güzel bir şekilde yerine getirdin hocam. Allah senden razı olsun. Yarın senin için böyle şahitlik yapacağız.’ dedirtebilirsek eğer işte o zaman ne mutlu bize, ama bunu dedirtemezsek ‘vahlar’ olsun bize. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan