Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, işgalci İsrail mahkemesinin "sessiz ibadet" onayını kınadı:

Erbaş, Gaziantep'te 4-6 yaş arası Ravza Kur'an-ı Kerim Kursu açılışı sonrası gazetecilere, işgalci İsrail mahkemesinin aldığı kararı reddettiğini, kınadığını ve lanetlediğini söyledi.

İnançlarda mabetlerin dokunulmazlığı olduğuna dikkati çeken Erbaş, şunları kaydetti:

"Bizim İslam medeniyetimizde mabetlerin dokunulmazlığı vardır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Kıyamete kadar da İslam mabedi olarak kalacaktır. Sadece Müslümanların mabetlerinin değil, bizim inancımızda Müslümanların dışındaki inançların da mabetlerinin dokunulmazlığı vardır. Nasıl ki Müslümanların gidip Yahudilerin mabetlerinde bu şekilde bir eylem yapması kabul edilemezse, Yahudilerin yapmış olduğu, daha doğrusu İsraillilerin yapmış olduğu bu eylem de kabul edilemez. Dolayısıyla bir an önce bu kararlarından vazgeçmelerini ve hep birlikte barışı sağlamamız gerektiğini özellikle düşünüyorum.

Biz Müslümanlar olarak barış sever insanlarız. Dinimizin adı İslam. Barış anlamına gelmektedir. Kudüs’ün adı da barışın evidir, yurdudur. Barışın yurdunu bu türlü tarihte pek görülmemiş, yeni yeni birtakım gayretlere barışı bozmak için ortaya çıkarılan bu eylemlere hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. Bu duruşu hep birlikte sadece Müslümanlar olarak değil, tüm insanlar olarak göstermeliyiz. Dolayısıyla inşallah bir an öne bu kararlarından vazgeçerler."

Editör: Mehmet Çalışkan