Hatime Ana Ulu Camii ve Diyanet Gençlik Merkezi açılışı için Çanakkale'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın ilk teması Valilik ziyaretiyle başladı.

Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Çanakkale’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehitler diyarı Çanakkale’mizde bugün üniversitemizin içinde inşaatı tamamlanmış olan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camimizin açılışını inşallah yapacağız. O münasebetle buradayız.” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde inşa edilen caminin Türkiye'nin en güzel camilerinden birisi olduğunu belirten Başkan Erbaş,  “Üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere akademisyenlerimizin ve şehrimizin insanlarının ibadetlerini yaptığı, sadece ibadet yapmakla kalmayıp içini bir mektep, bir okul olarak değerlendirebileceğimiz çok güzel bir eser oldu. İnşallah bugün cuma namazından sonra camimizin açılışını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Çanakkale’de Aile Dini Rehberlik Merkezi ve Kur’an kursu açılışı da yapacaklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Çanakkale'de bulunmaktan ve Çanakkale'yi ziyaret etmekten her zaman çok mutlu olmuşumdur. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber’ beytinin muhatabı olan o şehitlerimizle birlikte inşallah haşr olmak, Cenab-ı Peygamberin Livaü’l-Hamdi isimli sancağı altında toplanmak hepimize inşallah nasip olur diyorum. Sayın Valimize başarılar diliyorum. Bütün ekibine başarılar diliyorum.”

Ziyarette Başkan Erbaş'a Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ve Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu eşlik etti.

Diyanet Gençlik ve Aile Dini Rehberlik Bürosu açıldı

Valilik ziyaretinin ardından Başkan Erbaş, yapımı tamamlanan Diyanet Gençlik Merkezi ve Aile Dini Rehberlik Bürosunun açılışını yaptı.

Erbaş burada yaptığı konuşmada, "Çocuklarımız Rabbini, peygamberini, kitabını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gençlerin okumalarını istediklerini belirterek, "Çocuklarımız, Rabb'ini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz." dedi.

Erbaş, Aile Dini ve Rehberlik Merkezi ile Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, gençlik ve aile çalışmalarına çok önem verdiklerini söyledi.

Geleceğin emanet edileceği gençleri, milli ve manevi hassasiyetlere uygun şekilde yetiştirmenin önemini vurgulayan Erbaş, "'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı/ Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı/ Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı/ Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' diyen Mehmet Akif Ersoy'un o dizelerinde dile getirdiği ruha uygun bir gençliği yetiştirmemiz lazım." diye konuştu.

Açılışı yapılan binanın gençlerin yetişmesine sağlayacağı katkıya değinen Erbaş, şunları kaydetti:

"İşte burada, bu binada tam da sokağın adına uygun, 'Fetvane'; burada asırlarca İslam'ı daha iyi yaşamak, yanlışlardan uzak durmak, doğru dini bilgiye sahip olarak yaşamak için yapılan faaliyetlerin bulunduğu yerde, şimdi aile ve irşat merkezi, gençlik merkezi, kitap okuma yeri, kitapla gençlerimizi buluşturma yeri açmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Buna ihtiyacımız var. Gençlerimiz okusun istiyoruz. Çocuklarımız, Rabb'ini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz. Bir memleketin, milletin ayakta kalmasının yolu, doğru bilgilerle donatılan gençlerden, doğru, sahih bilgilerle donatılan çocukların varlığından, sağlam bir aileden geçmektedir. Aile sağlam olursa toplum da millet de devlet de sağlam olur. Derdimiz, budur."

Emeği geçenlere teşekkür eden Erbaş, dua etti.

Açılış törenine,Vali İlhami Aktaş, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve protokol üyeleri katıldı.

VİDEO HABER

Editör: Mehmet Çalışkan