Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş beraberindeki heyetle, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

Ziyaret'in ardından basına açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Filistin'deki işgalci İsrail zulmünün durudurulması için tüm din adamlarına harekete geçme çağrısı yaptı.

Erbaş şunları söyledi:

Buradan dünya kamuoyuna yeniden sesleniyorum. Çocuk, bebek katili olan ve mabetleri dahi acımadan yıkan, tahrip eden İsrail terörünün, zulmünün bir an önce durdurulması gerekiyor. İsrail, dünyanın gözü önünde nasıl böyle bir terör faaliyeti yapabiliyor, nasıl bu kadar cesaretle hareket ediyor diye bunu sorgulamamız gerekiyor. Devletlerin bu insanlık suçunun bir an önce ortadan kaldırılması, durdurulması için harekete geçmesi gerekiyor. Hepimizi insanlığımızdan utandıran bu terör faaliyetinin durdurulması gerekiyor.

Sadece Müslüman devletler değil, bütün dünya devletlerinin bu insanlık suçunu bir an önce ortadan kaldırılması ve durdurulması için harekete geçmesi gerekiyor. Hepimizi insanlığımızdan utandıran bu terör faaliyetinin bir an önce durdurulması gerekiyor. Çünkü bütün inançlarda biz biliyoruz ki masum insanları öldürmek haramdır, yasaktır. Yahudiliğin kutsal kitabı Tevrat'ta yasaktır ve öldürmeyeceksin diyor. Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil'de de yasaktır. İslam'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de bir kimseyi haksız yere öldürmek bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı kurtarmak ise bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Dolayısıyla buradan din adamlarına da sesleniyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi dinden, hangi ülkeden olursa olsun mutlaka din adamlarının da bu konuda harekete geçmesi gerekiyor. Bu terör faaliyetini durdurması gerekiyor. Masum insanları kurtarmak için, mabetleri kurtarmak için, çocukları kurtarmak için buna ihtiyacımız var. 

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da Filistin'e desteklerinden dolayı Türkiye devletine, halkına ve Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti.

Büyükelçilik ziyaretinde Başkan Erbaş'a, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Doç. Dr. Selim Argun ile Dr. Burhan İşliyen eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan