Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın şehitler ve gaziler için dua ettiği törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, darbe girişimi sırasında Meclis bahçesinde bombalanan alana karanfil bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okunan programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop, yaptığı konuşmada, hain darbe teşebbüsünün mağlup edilmesi için canlarını feda eden şehitlere rahmet, yaralanan gazilere sıhhat ve hayırlı ömür diledi.

Şentop, Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası pek çok atılımın gerçekleştiğine işaret ederek, “On yıllardır bölgemizin ve ülkemizin en önemli başlıklarından birisi olan terör meselesinde özellikle son 6 yılda hem sınırlarımız içinde hem de sınır ötesinde yürütülen kararlı mücadele sonuçlarını vermiştir. Terörü bir diplomasi aracı ve yöntemi olarak kullanmak isteyenlerin aynı zamanda FETÖ’nün de açık veya gizli hamisi olduğu, PKK/PYD terör örgütleri ile FETÖ’yü koordineli ve birbirlerine müzahir aparatlar olarak kullandığı bugün artık çok daha net görülmektedir.” dedi.

Şentop, 15 Temmuz’un aziz milletin gurur ve şuur tablosu olarak tarihteki yerini aldığının altını çizerek, o gece hain darbe girişimine karşı mücadele veren herkesi minnetle andı ve tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şehitler için dua etti

Başkan Erbaş, duasında, şu niyazda bulundu:

“Ey bizlere sayısız nimetlerle lütufta bulunan Yüce Rabbimiz! Vatanınıza, milletimize onur ve izzetimize kasteden menfur başkaldırı karşısında bizlere millet olarak büyük bir inanç, azim ve mücadele ruhu bahşeden yüce Allah’ım, bu azim ve mücadele ruhuyla, 15 Temmuz gecesinde necip milletimizi büyük bir felaketten kurtardın. Sana sonsuz hamd ü senalar ediyoruz. Hamdimizi, şükrümüzü dergah-ı uluhiyyetinde kabul eyle Allah’ım.

Yeryüzünü şereflendirmiş bütün Peygamberlere ve bilhassa âlemlere rahmet olarak gönderdiğin, güzel ahlakıyla bütün insanlığa önder ve rehber kıldığın, Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s.) sonsuz salât ve selam ediyoruz. Haberdar eyle Allah’ım.

Ya İlahel alemin! Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı durarak canlarını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle Allah’ım.

Milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin refah ve huzuru, insanlığın barış ve selameti için çalışan devlet adamlarımıza ve tüm kardeşlerimize yardım eyle. Onları her türlü tehlike ve tuzaktan muhafaza eyle Allah’ım.

Ey hainlerin tuzaklarını bozan Yüce Rabbimiz! “Onlar tuzak kurdular Allah da onların tuzaklarını başlarına çevirdi. Allah tuzak bozanların en hayırlısıdır.” buyuran Rabbimiz, Senin ismini kullanarak insanları aldatanların inancı ve samimiyeti istismar edenlerin şerlerinden bizleri, neslimizi ve ülkemizi muhafaza eyle Allah’ım.

Ya İlahi! 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi daim eyle Allah’ım. Huzur ve kardeşliğimizi bozacak her türlü dâhili ve harici düşmanlardan milletimizi, memleketimizi ve İslam alemini emin eyle Allah’ım.

Şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize yurt içindeki ve dışındaki terörle mücadele operasyonlarında, karada, denizde, havada her zaman ve her yerde nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım!

Aziz şehitlerimiz hürmetine bizleri, ülkemizi, milletimizi, İslam beldelerini ve tüm dünyayı her türlü afetten, fitneden, fesattan ve savaşlardan muhafaza eyle Allah’ım!

Ey rahman ve rahim olan Allah’ım! Hangi ülkede olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın ezilen, sürülen, açlık, kıtlık ve sefalet çeken mazlumlara ve biçarelere uzattığımız eli Sen daha güçlü eyle ve bizlerden yardımını esirgeme Allah’ım.

Ya İlahel alemin! Şuraya uzaktan yakından toplanmış, duamıza ‘amin’ diyen biz mümin kullarını umduklarımıza nail, korktuklarımızda emin eyle Allah’ım. Vatanımızı, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı, devletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım. Bu en mukaddes değerlerimize göz dikmiş olan dahili ve harici hainlere, düşmanlara fırsat verme Allah’ım. Onların bizler için kurmuş olduğu her türlü tuzakları, hile ve desiseleri kendi başlarına makus eyle Allah’ım.”

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu milletvekilleri ve gaziler ile şehit yakınları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan