Hindistan'da son yıllarda artış gösteren İslam düşmanlığı karşısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 41. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi'nde tepkisini ortaya koymuştu.

Bildirgeye bir madde olarak eklenen tepkide şu ifadelere yer verilmişti:

Son zamanlarda özellikle Hindistan coğrafyasında İslam’a ve Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımlar ve tavırlar endişe vericidir. Rahmet dini İslam’a ve herkes için adalet, merhamet ve özgürlükleri savunmayı inançlarının gereği kabul eden Müslümanlara yönelik düşmanca yaklaşımlar asla kabul edilemez. Esasında ibadethanelere saldırılardan başörtüsü yasağına kadar yaşanan menfur hadiseler, Hindistanlı Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucudur. Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanlara dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.

- Üç farklı dilde paylaştı

Başkan Erbaş, bildirgede kamuoyula paylaştığı tepkisini kişisel sosyal medya hesaplarından da İngilizce, Arapça ve Almanca olmak üzere üç farklı dilde paylaştı.

İşte Erbaş'ın o paylaşımları:

----

----

----

Editör: Mehmet Çalışkan