Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a ziyaret gerçekleştirdi.

Prof. Erbaş, Karabağ’ın kalbi kadim şehir Şuşa’da ezan okudu.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ile birlikte işgalden kurtuluşun sembolü Yukarı Gövher Ağa Camii’nde çifte ezan okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin tarafından okunan ve gönülleri mest eden çifte ezan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde Azerbaycan’ın Şuşa kentini ziyaret etti.

Şuşa’da Yukarı Göverağa Camii’ni ve Saatli Mescidi’ni ziyaret eden Başkan Erbaş’a Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyh-ül-İslam Allahşükür Paşazade eşlik etti.

Yukarı Göverağa Camii’nde ikindi namazını kıldıran Başkan Erbaş, namaz sonrası camide cemaatle bir süre sohbet etti. Başkan Erbaş, “Bugün burada Cenab-ı Hakk’ın büyük bir lütfu ile Azerbaycan devletine ve milletine nasip etmiş olduğu büyük zaferin ardından bu camide bizlere namaz kılmak da nasip oldu. Rabbim kabul eylesin.” dedi.

“İman, en büyük güçtür”

Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu zaferin ardından Fil Suresini hatırlamamak mümkün değil. Çünkü Cenab-ı Hakk’ın lütfuyla Müslümanlara nasip etmiş olduğu güç ve kuvvet ile askerlerimiz düşmanlara karşı büyük bir zafer kazandı. Bu zaferi kazanmalarında birinci vasıta, onların iman güçleridir. İman, en büyük güçtür. İlk olarak, askerlerin yüreklerindeki, kalplerindeki o iman, bu zaferin en büyük vesilesi olmuştur. İkinci olarak, Azerbaycan devletinin ve milletinin birliği, beraberliği, dayanışması, Türkiye’mizin baştan beri olduğu gibi her zaman Azerbaycan devletinin yanında yer almış olması, maddi, manevi ve askeri gücü ile desteklemiş olması da bu zaferin arkasındaki en büyük vesile olmuştur elhamdülillah.

“İHA ve SİHA’larımızın katkıları unutulmaz bir noktadır”

Özellikle askeri güçlerimizin yanında İHA ve SİHA’ların destek güç olarak burada kullanılmış olması… İşte bu Fil Suresini bize hatırlatıyor. Nasıl ki Mekke'yi işgal etmeye gelen fil ashabını Allahu Teala ebabil kuşlarıyla Sema’dan indirmiş olduğu o siccin ile onları yok etti. Geçen hafta rahmeti Rahman'a kavuşan merhum Özdemir Bayraktar abimizi de burada anmalıyız. İşte onun bir icadı olan gece gündüz demeden büyük mücadelelerle milletimize kazandırmış olduğu İHA’larla ve SİHA’larla gerek Türkiye’mizde sınır içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede kazanmış olduğumuz zaferler ve gerekse Azerbaycan devletinin kazanmış olduğu zaferdeki katkıları da unutulmaz bir noktadır. Allah rahmet eylesin Özdemir ağabeyimize. Cenab-ı Hak bu zaferi hayırlı mübarek eylesin ve inşallah bundan sonra da bir millet iki devlet olarak Türkiye ve Azerbaycan devletlerinin ve milletlerinin birbiriyle olan bu birlikteliğini yardımlaşmasına dayanışmasını ilelebet daim eylesin inşallah diyorum.”

Daha sonra Başkan Erbaş, cami çıkışında basın mensuplarının ziyaretini ilişkin sorularını cevaplandırdı. “Bugün çok güzel bir zafer sonrası sadece gönlümüz değil bedenimizle de Şuşa’dayız Elhamdülillah.” diyen Başkan Erbaş, “Azerbaycan ordusunun büyük mücadelesiyle elde edilmiş bu zaferden dolayı Rabbime şükrediyoruz. Türkiye ve Azerbaycan devletleri olarak birliğimiz, beraberliğimiz bu ana kadar nasıl devam ettiyse bundan sonra da devam edecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin”

Şuşa’da bazı ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Erbaş, “Yapılmakta olan bazı camiler var, onları ziyaret ettik. Şimdi de burada bu güzel camide ikindi namazımızı eda ettik. Türk halkına, Azerbaycan halkına dua ediyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan