Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Medine'de Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Hac İşleri Ofisi'ni ziyaret ederek, "2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında yürütülen hizmetlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Medine'de yürütülen hac hizmetlerine dair incelemelerde bulunan Erbaş, Medine Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Muhammed Zeyd Özel, Medine Havalimanı Ekip Başkanı Uğur Yılmaz ve Kargo Hizmetleri Ekip Başkanı Zeynel Abidin Akduman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığının hac ve umre hizmetlerinde kırk yılı aşkın tecrübesi olduğunu hatırlatan Erbaş, bu tecrübeye bağlı olarak hizmetlerin her geçen gün daha da ivme kazandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, hac organizasyonu kapsamında görev alan personelin yaptığı hizmetlerle hacıların duasını aldığını kaydeden Erbaş, şöyle konuştu:

"İnsanların Diyanet İşleri Başkanlığımıza, mensuplarına dua etmesi, kendilerine bu hac farizasını yerine getirme noktasında, kayıt olmalarından hacı olup evlerine dönmelerine kadar Diyanet İşleri Başkanlığının bütün personeliyle fedakarane bir şekilde çalışmış olması onları çok memnun ediyor. Başkanlığımız, ülkemizin hem Suudi Arabistan'da hem de diğer ülkeler nezdindeki hac ve umre konusundaki titizliğini, gayretini bütün dünyaya tanıtmış oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor."

Prof. Dr. Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.), "Toplumların efendisi, onlara hizmet edenlerdir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Hakikaten her türlü fedakarlığa teşvik etme noktasında sık sık hatırlamamız gereken bir hadis-i şeriftir. Biz bu hizmetkarlığa talip olmuşuz." diye konuştu.

Ekip başkanlarıyla toplantı

Erbaş ayrıca Medine'de hacı adaylarına hizmet veren ekiplerin başkanlarıyla bir araya geldi, hac döneminde yapılan hizmetler konusunda bilgi aldı.

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin de hazır bulundu.

Erbaş, toplantı sonrası Fetva ve İrşat Ekibi ile Denetim Gözetim ve Rehberlik ekiplerini ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Medine'de Hattat Kurucu ailesine taziye ziyareti

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Medine'de geçtiğimiz günlerde vefat eden Hattat Ahmet Ziya İbrahim Kurucu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Erbaş, ziyarette Kurucu ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Oğlu Sami Ahmet Ziyaeddin Kurucu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan