Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongere Merkezi’nde “Bilgiden Bilince” konulu konferansta öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu sınıf sayısını açıkladı.
 
Çocuklara hesap verme duygusunun küçük yaşta öğretilmesi gerektiğini dile getiren Erbaş Lokman suresinden ayetler okudu.
 
Erbaş, yurt genelinde 10 bin civarında 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu sınıfa ulaştıklarını ve ileri ki dönemlerde bu sayının daha da artacağını dile getirdi.
 
Erbaş şunları söyledi:

“Lokman aleyhisselamı ben hep örnek veririm. 4-6 yaş eğitimlerinde biz bunlara çok önem veriyoruz. 10 bin kadar sınıfımız oldu elhamdülillah. Daha da artacak. 200 bine yakın öğrencimiz var. Lokman aleyhisselam çocuğunu eğitirken bakınız ne öğretiyor ona, “Yavrucuğum, senin yaptığın bir şey, bir hardal tanesi kadar bile olsa, sert kayaların arasında olsa, göklerde olsa, yerin derinliklerinde olsa Allah onu senin karşına getirecektir.” Çocuğun önce hesap verme duygusunu geliştiriyor. Bir insanda hesap verme duygusu olmazsa ondan nasıl emin olacağız. Bundan bana her türlü kötülük gelir. Çünkü hesap verme duygusu yok, ahiret inancı yok. İmam Gazali diyor ki; kötülükleri önlemenin 3 yaptırımı var. Bir vicdani müeyyide, iki kanuni müeyyide, üç uhrevi müeyyide. Vicdanları eğitmek lazım. Ahlak eğitimi burada devreye giriyor. Kötülükleri kötülüğünü, iyiliklerin iyiliğini bizim küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza öğretmemiz lazım.”

Editör: Mehmet Çalışkan