Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Ümraniye’de yapımı tamamlanan Hasan Hüseyin Şentürk Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Cuma namazı öncesi düzenlenen açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam medeniyetinde camilerin önemine değinerek, “Bugün burada 90 bin camimize ilaveten bir cami daha açıyoruz elhamdülillah. Bu bizim milletimizin zenginliğidir, cömertliğidir, milletimizin kalbinin, gönlünün camilere ne kadar bağlı olduğunun bir göstergesidir, ispatıdır.” dedi.

Başkan Erbaş, Hazreti Peygamberin gönlü, kalbi camilere bağlı olan Müslümanların mahşer günü Allah’ın arşının gölgesi altında gölgeleneceği müjdesini hatırlatarak, “Ne mutlu sizlere caminin açılışında buradasınız. Açıldıktan da sonra çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınımızla, erkeğimizle camide olacağız inşallah. Camiler bizim sadece namaz kıldığımız yerler değil, camiler bizim için bir okuldur, mekteptir.” diye konuştu. 

Camilerde namaz öncesi, namaz sonrası cami dersleri yapıldığını hatırlatan Başkan Erbaş, çocukların, gençlerin, cami derslerine katılarak, namaz kılarak camileri şenlendirmelerini istedi.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından Cuma namazı için camiye geçildi. Başkan Erbaş, hutbe irad etti ve ardından cemaate Cuma namazını kıldırdı. Cuma namazı çıkışında ise kurdele kesilerek caminin açılışı gerçekleştirildi.   

Editör: Mehmet Çalışkan