Törende konuşma yapan Müftü Kabukçu, “Kutsal topraklarda, ümmetin bir vücudun azaları gibi olduğuna tanıklık edeceksiniz” dedi.

Hac organizasyonlarında 40 yılı aşkın tecrübeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek amacıyla Afyonkarahisar’dan kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi Fuar alanından, Kütahya Zafer Alanına uğurlandı. Uğurlama törenine hacı adaylarımız ve yakınları, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, din görevlileri katıldı. Hac ibadetini yerine getirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu hissedilen Hac yolcularının bir yandan da yakınlarından ayrılacak olmanın hüznünü yaşadıkları görüldü.

“Mü’minlerin birbirine olan bağına şahit olacaksınız”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama töreninde, hacı adaylarına seslenen İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Bugün çıktığınız yolculuk alelade bir seyahat değil, Rabbimize vermiş olduğumuz kulluk sözünü yerine getirmek, O’nun davetine icabet etmek için çıktığınız mübarek bir yolculuktur. Hem kutsal topraklara hem de kendi özünüze doğru yola çıktığınız bu yolculukta asıl maksadınızın Allah’ın emrini yerine getirmek olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Haccınızı yapacağınız kutsal topraklarda Dünya üzerindeki birçok farklı kültür, millet ve dillerden Müslümanların bir araya geldiğini ve kalp birliği içerisinde olduğunu görüp ümmet olmanın bilincine varacaksınız. Adeta mü’minlerin bir vücudun azaları, bir binanın tuğlaları gibi birlikte olunca tamamlandığını görecek, Sevgili Peygamberimiz’in (s.a.v.) ‘Müminlerin birbirlerine olan bağlılığı, birbirine kenetlenerek inşa edilmiş bir binanın tuğlaları gibidir.’ hadis-i şerifini idrak edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

“Vatanımızın birlik ve beraberliği için dualarınızı bekliyoruz”

Hacı adaylarından ülkemizin ve tüm Müslüman âleminin birlik ve beraberliği için dua etmelerini isteyen Müftü Kabukçu’nun “Rabbimiz, büyük bir heyecan, aşk ve muhabbetle çıkılan bu kutsi yolculuğu, tüm hacı adaylarımızın, İslam âleminin ve tüm insanlığın kurtuluşuna; iman çatısı altında kardeşlik duygumuzun güçlenmesine ve dünya barışının tesisine vesile et, tüm hacı adaylarımızın haccını mebrur, yollarını açık kıl” şeklindeki duasının ardından hacı adayları uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan