Afyonkarahisar İl Müftülüğünce düzenlenen 2018 Yılı Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’nda dereceye giren ve umre ile ödüllendirilen Kur’an kursu öğrencileri, umre ziyaretini tamamlayarak Afyonkarahisar’a döndü.

Umre vazifesini yerine getirerek memleketlerine dönen öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

“Gönlünüzü kâbede dinlendirdiniz”

Afyonkarahisar Müftülüğünce umre ziyaretinden dönen öğrencileri karşılamak amacıyla Otogar Camii Kur’an Kursunda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Gönlünüzü Kâbe’de dinlendirdiniz.” dedi.

Müftü Kabukçu şöyle devam etti:

“Allah’ın rızasını kazanmak için yaptığınız bu yolculuk ile gönlünüzü Kâbe’de dinlendirdiniz. Şimdi size baktığımda imanını tazelemiş, o manevi iklimi üzerinde taşıyan Kur’an kursu talebeleri görüyorum. Siz o mübarek mekânları ziyaret ederken o mekânları mübarek kılan hatıraları yâd ettiniz, asr-ı saadetin yaşandığı topraklarda o çağı idrak ettiniz. İnşallah bu mübarek yolculuğunuz, hayatınızın tümüne rehber olur.”

Müftülük engelli öğrencilere dijital Kur’an hediye etti

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında görme engelli öğrencilere dijital Kur’an-ı Kerim seti “Kalem El Basira” hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan