Afyonkarahisar il müftülüğünce, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla “15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü” temalı konferans düzenlendi.

Konferansa il müftüsü Şükrü Kabukçu konuşmacı olarak katıldı. Müftü Kabukçu konuşmasında, 15 Temmuz’un tarihin gördüğü en büyük ihanetlerden biri olduğunu belirtti; “15 Temmuz direnişinin kaynağında milletimizin sahip olduğu Çanakkale ruhu vardır.” dedi.

“Aklımızı Kiraya Vermeyelim”

“İslam dininin iki temel kaynağı Kur’an ve sünnettir. Bu kaynaklar dışında hiçbir kişiden ve kaynaktan hüküm çıkarılamaz. Kişiye bağlı okumalar tarih boyunca hep sıkıntı vermiştir. Özellikle helal ve haram gibi kavramları kimse değiştiremez. Dinin ana kavramları tersyüz edilerek dindarlık olmaz.”

Dini duyguları sömürerek kötü emellerine ulaşmaya çalışan ve tarih boyunca farklı isimlerle kendini yenileyerek ortaya çıkan FETÖ gibi örgütlere karşı uyanık olunması gerektiğine dikkat çeken Kabukçu; “Aklımızı kiraya vermeyelim. Manevi duygularımızın istismar edilmesine müsaade etmeyelim.” ifadelerini kullandı.

“Kahramanca Bir Direniş”

FETÖ tarafından15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı, milletçe birlik ve beraberlik bilinci ile kahramanca bir direniş gösterildiğine vurgu yapan Kabukçu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Böylesi tehlikeler karşısında aziz milletimizin yine aynı bilinçle hareket edeceğine inancımız tamdır. İslamiyet tüm insanlığı kapsayan bir dindir. Rabbimiz ülkemizi olduğu kadar tüm insanlığı da kin, nefret, bölücülük ve manevi istismardan beslenen kötü niyetli örgütlerin şerlerinden esirgesin. Biz inananlara, bu gibi kişilerle mücadele etme bilinci ve gücü versin.”

Editör: Mehmet Çalışkan