Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkenin yurt genelinde faaliyet gösteren 4-6 Yaş Kur'an Kursları çocukların bilişsel, duyuşsal ve fiziksel gelişimlerine uygun olarak eğitim vermeye devam ediyor.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından il ve ilçelerinde görev yapan 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Merkez Amine Hatun Kur'an Kursu öğrencisi Abdullah Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu  "Bu tür programlar bilgilerimizi tazelemek, eksiklerimizi gidermek ve hedef birliğimizi pekiştirmek adına önemlidir.  Bizler devlet memurunun prosedürüne uygun ama vakıf insanı ruhuyla hareket etmek durumundayız." Dedi.

Kabukçu şöyle devam etti:

Kurumumuz tarafından verilen eğitimler arasında en hassas olan eğitimlerden biri 4-6 yaş grubuna verdiğimiz eğitimdir. Bu sebeple her anlamda çok dikkatli olmak zorundayız. Bize emanet edilen bu çocuklarımızı geleceğe hazırlarken velilerimizin desteği de bir hayli önemli.

Altınoluk Metin Yurter Kur'an Kursunda gerçekleşen program;

Kur'an Kursu Öğreticisi Fatma Özkul'un "Hizmet içi Eğitim Seminer Sunumu" dersi,

Kur'an Kursu Öğreticisi Halime Demir'in "Elif-Ba Öğretim Yöntem ve Teknikleri/4-6 Yaş Ders Kitabının İşlenişi" ile "Tecrübe Paylaşımı (Çocuk Oyunları)",

ATT İlkyardım Eğitmeni Mahmut Özkan’ın "Okul Öncesi Eğitimde İlk Yardım Teknikleri" dersi ile devam etti.

Program, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç'in semineri değerlendirmesi, bir sonraki eğitim seminerlerine yönelik teklif ve önerilerin alınmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan