İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için yurt genelindeki camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Ankara

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şehit Filistinliler için Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kıldırdı ve dua etti.

Başkan Erbaş, namaz öncesi yaptığı açıklamada, Filistin topraklarında 70 yıldır büyük bir zulüm işlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“İnsanlık tarihinin görmediği derecede bebek, kadın, çocuk, masum insanlar demeden zalim, işgalci İsrail tarafından katledilmektedir. Dünya, buna seyirci kalmakta ve insanlık adına utanç verici olaylar yıllardan beri yaşanmaktadır. İnsan olan, vicdanı olan nasıl uyuyor? Müslüman ülkeler, yetkililer nasıl rahat uyuyor anlamak mümkün değil. Son bir haftadır İsrail’in Filistin üzerinde yapmış olduğu katliam, soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor ve ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler ve ülkeler de bunu destekliyorlar.”

“Kudüs, Müslümanların kalbi gibidir”

Her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Peygamberler şehri Kudüs Müslümanların kalbi gibidir. Mescid-i Aksa, Miraç Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) tüm Müslümanlara emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bütün Müslümanların vazifesidir. Buna duyarsız kalmak mümkün değildir.” dedi.

“İnsanlığımızdan utanalım”

İsrail’in hastaneye yaptığı saldırıya ilişkin de Başkan Erbaş, “Dün gece zalimlerin bombardımanı altında tahrip olan, yıkılan Gazze’deki bir hastanede binin üzerinde masum insan şehit olmuştur. İnsanlığımızdan utanalım. Hangi dine mensup olursa olsun, zulümden üzüntü duymayan, bu zulmü yapanların da kendilerini insan olarak tanıttığı için insanlığından utanmayan kimseler ne yazık ki var.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, dua etti

Başkan Erbaş, namaz sonrası Filistin’de vefat edenler için dua etti.

Aksaray

Aksaray'da, işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardahan

Ardahan Merkez Camii'nde, öğle namazının ardından işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Antalya

İşgalci İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Muratpaşa Camii’ni dolduran binlerce vatandaş, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazında omuz omuza saf tuttu.

Öğle namazı öncesinde verilen vaazda ise hayatını kaybeden Filistinliler dualar edildi.

Bursa

Bursa Ulu Cami'de öğle namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Trabzon

Trabzon'da, İskenderpaşa Camii'nde, öğle namazının ardından Gazze'ye yönelik saldırılarda şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Gümüşhane

Merkez Kemaliye Camii’nde İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nuri Durmuş’un yaptığı duayla program sona erdi.

Niğde

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Kırşehir

Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde öğle namazının ardından işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Kırıkkale

İşgalci İsrail'in Filistin'e saldırılarında hayatını kaybedenler için tüm camilerde sela okundu.

Nur Cami ve Külliyesi'nde selanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, saldırılarda ölenler için dua edildi.

Kırklareli

İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için Kırklareli'nde Hızırbey Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kütahya

Tarihi Ulu Cami'de öğle namazının ardından işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Kilis

Kilis’te de tüm camilerde kılınan gıyabi cenaze namazı, Hacı Fahrettin Ballıoğlu Camii’nde İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından kıldırıldı.

Namaz sonrası sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması düzenlendi.

İl Müftüsü Bozkurt, "Müslüman devlet başkanları İsrail’in mallarını boykot etmek için çağrıda bulunmalı ve bir araya gelip topyekün kınamalı, onlarla ilişkiyi kesmeli ve tümüyle ambargo uygulamalıdır. İsrail ancak korkudan anlar. İsrail geçmişte de peygamberleri katleden bir topluluktur, dolayısıyla lanetlenmişlerdir. Bugün torunları da aynı katliamlara devam etmektedir. Allah mazlumların ve Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun." dedi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için Balıklı Göl yerleşkesinde bulunan Mevlid-i Halil Camii'nde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Saldırılarda hayatını kaybedenler için cami cemaati dua etti.

Tokat

Ali Paşa Camii'nde, öğle namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistin halkı için dua edildi.

Rize

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Filistin’de şehit olanlar için Rize Merkez Sahil Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Editör: Ömer Ceylan