Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Yozgat’ta "Kültür Şenliği" düzenlendi.

Projeye Fatma Temel Turhan ve Erdoğan Akdağ ortaokulunda eğitim-öğretim gören 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri katıldı.

Şenlikğe ayrıca İl Müftüsü Ali Gülden, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ali Sapmaz, İl Müftü yardımcıları, Müftülük personeli, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Ali Gülden, "Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmaları için çalışıyoruz. Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbi selim ve zevki selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

İl Müftüsü Gülden, proje kapsamında 16 hafta boyunca çocukların sevgi, saygı, yardımseverlik gibi değerleri kazanıma çevirmek amacıyla fidan dikimi, şehitlik ziyareti, film eleştirisi, kitap kritiği, cami ziyareti, teravih ibadeti, iftar, spor aktiviteleri gibi birçok faaliyeti öğretmenleri ve gençlik koordinatörleri rehberliğinde yaptıklarını kaydetti.

Kurumlar iş birliğinde yürütülen projenin daha geniş bir halkaya hitap ederek faaliyetlerine devam edeceğini belirten Gülden, projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan