Saraykent Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Saraykent Şubesi tarafından Ramazan ayında "Zekat ve Fitrelerinle Gazze’ye Umut Ol" yardım kampanyası düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Saraykent İlçe Müftüsü Yasin Baykal, şunları kaydetti:

"Katil İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze’de tüm Dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. O tarihten bu yana 33.000 kardeşimiz şehit edildi. Masum siviller üzerlerine bombalar yağdırılarak katledildi. Evleri başlarına yıkıldı. Hastaneler vurularak yaralı insanlar öldürüldü.

 Abluka altında gıda, eğitim ve sağlık alanlarında sıkıntılar çeken Gazze halkı,hamiyetperver milletimizin desteğini beklemektedir. Devlet ve Millet olarak; zorluklara karşı tek yürek olma, "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." gibi sorumluluklarımız olduğundan Filistinli kardeşlerimize destek olabilmek amacıyla Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Saraykent Şubemiz tarafından Ramazan ayında "Zekat ve Fitrelerinle Gazze’ye Umut Ol'' yardım kampanyası düzenledik.

Küçük ve şirin Saraykent İlçemizin hayırsever insanları Gazzeye umut olmak maksadıyla Zekatlarını, Fitrelerini, Oruç Fidyelerini ve bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı Saraykent Şubemize ulaştırdılar. Kampanya kapsamında 1.151.000 (Bir milyon Yüz elli bir bin tl) toplandı ve Diyanet Vakfı hesaplarına havale edildi. Allah tüm hayır sahiplerinden razı olsun. Rabbim Gazzeli Kardeşlerimizi en kısa zamanda bu zulümden kurtarsın."

Editör: Mehmet Öztürk