15 Hafız İcazet Aldı

Sorgun Müftülüğünce düzenlenen icazet merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını yapan Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Allah'ın dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymanın en önemli görevlerden birisi olduğunu belirterek Kur'an-ı Kerim’in okunması ve öğretilmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

Müftü Sezik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hafız yetiştirme konusunda ki hassasiyetimiz, içerisinde bulunduğumuz manzara, bu tarz eğitim ve Sorgun insanının bu güzel teveccühü hakikaten istisnai bir durum. İlimizin bu güzel ilçesinde 140 hafızlık öğrencisinin hafızlık eğitimi alıyor olması her türlü takdirin üstünde. Ben inanıyorum ki bugün çok yoğun duygular yaşadığımız bu icazet merasimi, Yozgat insanının içerisinde ayrı bir yer tutacaktır.  15 hafızımızın icazetinden sonra inşallah bu hafızlık müessesesine itibar eden kursiyer sayımız artacaktır. Yine evladını hafız yetiştirmek isteyen annelerimiz ve babalarımız ayrı bir şevk ile bu işe önem vereceklerdir.

“Ümmet yaşayan ve yürüyen hafızlarla yeniden dirilecek”

Hafızlarımız İslami ilimleri kuşanmak suretiyle tefsir, hadis, fıkıh gibi Kur’an-ı Kerim’in ahlakına da bürünerek yürüyen ve yaşayan hafızlar olacaklardır. Yürüyen ve yaşayan hafızlar oldu mu ümmet yeniden dirilecektir. Bu ümmet, adaleti ve hakkı bütün dünyaya ve insanların kalbine yeniden yazacaktır.”

Törenin sonunda mezun olan 15 hafıza icazet belgeleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törene İl Müftüsü Salih Sezik, il müftü yardımcıları, İlçe Müftüsü Hasan Görer, din görevlileri, hafızlar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan